luni, 21 ianuarie 2013

EXERSEZĂ SĂ FII FERICIT....

- Descopră ce iţi face bine şi fa-ţi un obicei din acest lucru: citeşte o carte  care îţi face plăcere şi te captivează, vizioneză un film, mergi la o plimbare în locuri care te relaxează, dansează acasă singur  melodii ritmate care sa te înveselească, ia masa în oraş cu pritenii dragi.
- Aruncă  balastul trecutului, scăpă de vechii prieteni cu care nu mai ţii legătura de mulţi ani, scăpă de amintiri inutile şi garantat te vei simti mai bine...  
- Când esti tratat cu prietenie şi căldură ai o stare de spirit mai bună, în acest fel devii o persona plăcuta, zâmbesti mai des, esti vesel si exuberant.Dacă vrei sa te simti cu adevarat bine: lasă pe cineva înaintea ta în timp ce te afli la coadă la supermarket, fă un compliment unei colege, alungă amărăciunea unei prietene, dăruieste nimicuri, fii bun, fii deschis...
- Dacă ai fost rănit, este normal să te superi, chiar să te gândeşti la răzbunare. Însa este o abordare complet greşită a problemei. Dacă nu găsesti puterea să ierţi, iţi vei face rău tie. Cea mai bună strategie împotriva sentimentelor negative este iertarea. Gândeşte-te la reacţia ta în cazul în care cineva te-a dezămăgit intenţionat şi cu răutate. Merită acest fapt atenţie din partea ta? Vă spun eu:NU! Înseamnă energie, timp, consumate fară rost, nervi întinşi la maxim, care nu fac decat să ne debusoleze şi mai tare, iar situatia degenereaza destul de necontrolabil...deci tot răul  ţi-l faci numai ţie!
- Nu e bine să rămâi blocat pe un singur vis, trebuie să fii flexibil în gândire şi să iti doreşti cât mai multe lucruri care să se întâmple concomitent. Numai aşa te poţi bucura de micile realizari fară să fii dezamagit că targetul principal e mai greu de obţinut...
- Eliberează-te de orice emotii negative, nu te supăra pe vremea de afară, nu condamna şi nu judeca oamenii, pentru  că uneori aparenţele înşeală. 
- Atâta timp cât recunoşti ce obiecţii ai, şi care e de fapt sursa supărarii tale, vei fi mai linistit şi nu vei mai da vina pe toata lumea pentru problemele tale.
- Atunci când apar probleme ne gândim mult prea des la cine este de vină, în loc să găsim soluţiile care trebuie puse în practică. Această abordare blochează gândirea, concentrarea spre realizarea scopului în sine.
- Putem să ne educam intelectul să reactioneze în avantajul nostru:
- Învaţă din trecut, fă-ţi planuri pentru viitor, dar concentrează-te pe ceea ce trăiesti cu adevarat.
- Mereu trebuie să conştientizăm şi să ne bucuram de viaţa noastră şi de norocul pe care îl avem: suntem sanătoşi, avem copiii frumoşi, sanătoşi ,realizaţi, avem un serviciu bun, avem un camin, o  familie,   avem prieteni...deci putem savura partea plină a paharului, gândind mereu pozitiv si percepând partea bună a lucrurilor...
- Nu trebuie să cauţi niciodata vina în  altă parte pentru ca tu nu eşti fericit, totul este în noi, totul depinde de noi, dacă dorim putem fi fericiţi...asta doar daca vrem...fericirea vine din interior.
- Renunţă la gândurile de genul: "nu pot să trec peste acest obstacol, sigur nu voi reusi!". Orice situaţie oricât de disperată ar fi, trebuie să crezi ca are cel putin o soluţie.
- Când protestezi împotriva unei situaţii nu faci decât să iti faci rău ţie.Trebuie să întelegi că în acel moment, totul deja s-a întamplat , nu mai poti schimba asta. Situaţia va rămâne la fel chiar dacă te opui sau nu.
- Nu te deghiza cu iluzii false...Învată să te accepti asa cum eşti şi evită să te mai compari cu alte persoane. Spune-ţi zilnic: Sunt unic, si mă plac aşa cum sunt!"
- Deschide bine ochii!...fiecare zi este menită pentru a descoperi noi şanse şi pentru a învinge greutăţile care ar putea sa stea în calea bucuriilor tale.
- Mersul cu bicicleta, mersul pe jos, exercitiile fizice sunt foarte indicate, prin miscare  se induce o stare de bine, iar organismul poate genera coktaiulul de hormoni necesari fericirii. 
- Aerul şi lumina soarelui sunt foarte benefice pentru starea noastră, ne încarcă pozitiv, elimină stress-ul, folosiţi timpul liber pentru plimbări lungi în natură...foloseşte timpul recapitulând ce ai făcut în ziua respectivă, fă planuri pentru ziua urmatoare...
- Încearcă să descoperi ce potenţial ai şi foloseşte-l cu consecvenţă.
Dar în acelaşi timp, nu-ţi folosi energia timp de 70 de ore pe saptămână pentru un scop abstract şi inutil, mai degrabă spuneţi la fiecare mic succes pe care îl ai: sunt mândru de ceea ce am reusit să fac si, chiar dacă a fost nevoie de mai multă muncă, am depasit cu bine obstacolele...si s-a meritat!...
- Pentru a putea obtine liniştea interioara sunt mii de căi, important să le descoperim si să le folosim în pentru noi, gândind pozitiv, patruzând în esenţa lucrurilor, întelegându-le aşa cum sunt de fapt, fără a dramatiza, fără a exagera, făra a găsi ţapi ispasitori.
 Toate rezolvarile le gasim în noi!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu